You are currently viewing Forstå din kontekst og dine muligheder

Forstå din kontekst og dine muligheder

I arbejdet med at udforske min virksomhed, mit marked og mig selv opdagede jeg sider og kompetencer, jeg tidligere havde skubbet i baggrunden. Jeg har lavet mange forskellige ting i mit liv. Jeg har arbejdet meget med heste, men har haft andre fagområder at dække i kraft af min arbejdsgiver, landbrugsskolens behov. Spændende opgaver, især undervisningen og udviklingen på Landbrugets lederuddannelse. Men hver gang en opgave afsluttedes, vendte jeg atter tilbage til hestene og deres fodring. Således også under Corona’en, hvor opgaverne med Erhvervsdesign svandt ind og jeg skulle tænke ud af boksen for at betale husleje.

Martha Herold Voss, CEO, Erhvervsdesigner

Dine styrker skal løse dine udfordringer

Den næste brik i puslespillet hænger sammen med at udforske, for det gør vi jo blandt andet for at FORSTÅ vores kontekst. Jeg har haft to store udfordringer, som måske har spændt ben for mit arbejde. Den første udfordring har været helt at forstå mine kunder, troede jeg. For denne udfordring handler også om at jeg ikke helt troede på mine egne kompetencer. I forhold til den hesteverden jeg er rundet af og altid vender tilbage til, havde jeg lullet mig selv ind i en forestilling om at jeg ganske vist havde stor viden og erfaring, men nu var jeg blevet glemt og forstod ikke “nutidens” hestefolk.

Mine kunder skal være mine venner

I dette forår forstod jeg at det ikke var tilfældet. Gennem arbejdet med Spørg Hesteagronomerne opdagede jeg, at jeg havde endog meget gode muligheder for at komme tilbage i sadlen igen. Selve arbejdet med at svare på allehånde spørgsmål skærpede min viden. Og dialogerne med spørgerne lærte mig at forstå mine spørgere, “nutidens hestefolk”. Jo mere jeg fandt ud af, når jeg talte med dem, læste Facebook opslag osv., jo bedre fandt jeg ind til, ikke bare, hvad deres behov er, men også hvordan de tænker om det. Ud fra det overvejede jeg, hvordan de gerne til tales til samt andre detaljer omkring det, jeg skal tilbyde dem. Mine kunder skal være mine venner. De skal være trygge ved såvel kvaliteten af den vare jeg tilbyder, som den etiske tilgang jeg lægger for dagen.

Facebook styrker relationerne - og genererer omsætning

Jeg deltager i flere Facebook grupper om fodring af heste, og der kommer mange spørgsmål. Ofte gentagelser af spørgsmål fra igår og sidste uge. Man kunne fristes til at spørge, om de ikke læser de andre spørgsmål og svar? Men hvordan agerer jeg selv på Facebook, læser jeg selv alle spørgsmål, svar og kommentarer? Nej, for det er ikke muligt at overkomme det hele. Og måske har de det som jeg selv. Jeg lærer og husker bedst det, som rører mig lige hvor jeg føler behovet. Og ikke alt hvad andre mener er vigtigt. Og derfor har alle ret til at blive behandlet med forståelse og empati. Vi har en fælles mission. Vi vil alle gerne have en sund hest, som vi kan have glæde af i mange år. Og jeg kan så hjælpe med forståelsen af hestens ernæringsbiologi og fodring.

Man kunne synes, at jeg ikke burde forære så megen viden væk, men det viser sig rent faktisk at det netop er alt dette gratis arbejde, som generer omsætning i min hestebutik.

Fordi jeg har lært mine kunder at kende.

Og fordi folk føler, de kender mig.

Admin

CEO, stifter af Erhvervsdesign by Martha Voss samt Nordic Equine Nutrition Conference - NENUC. Erfaren projektleder, rådgiver og formidler. Uddannet Cand. Agro. diplomleder og innovationsguide.

Skriv et svar