Vær åben og tænk det igennem

Jeg havde flere gange leget med tanken om at lave mine kurser som online kurser, men havde skudt det hen af flere grunde. Nu var det jo oplagt at kigge det ud igen. Hvad havde hindret mig tidligere?

Martha Voss, Erhvervsdesigner

I perioden mens Danmark var lukket ned, var der gode muligheder for at reflektere over forskellige nye forretningsmodeller. Det er også en af forudsætningerne i udviklingsarbejdet med designmetoder. Du skal trække dig tilbage fra de daglige mange gøremål og arbejde koncentreret med dit forehavende.

Kreativitet er en arbejdsform – som kan læres!

For at forstå og være i nuet, og dernæst begynde at udtænke løsninger. Kreativitet er ikke et talent. Det er en arbejdsform, hvor du skifter mellem at tænke logisk, lukket og koncentreret analysere og planlægge, og så åbne op for nye indtryk, tillade dig selv at finde på ting, som måske ikke lyder realistiske i første omgang. Men giv dem chancen for at udfolde sig i nysgerrighedens lys.

  • Hvilke perspektiver åbner de for dig?
  • Hvilke udfordringer rejser de?
  • Hvad skulle der til for at det kan lykkes?

Under Corona’en fik alt onlineaktivitet et kæmpe boost. Og jeg hoppede selv på kurser i at opbygge onlinekurser. Det var jo nu det skulle prøves af, min gamle ide med at lave en platform, hvor alt mit materiale atter kunne komme til gavn og udfolde sig for nye kursister. Jeg har gennem min tid som underviser på flere landbrugsskoler haft 5-600 hesteelever gennem stald og klasselokale. Gennem 25 år! Tænk om jeg kunne nå 5-600 hestefolk bare her i 2020? Når jeg tænker på min mission med at skabe stærkere heste i Danmark ved at give deres ejere bedre kompetencer i at fodre hestene, så er onlinekurserne et stærkt redskab til at nå mange på kort tid.

Kassetænkning er et must for at ideerne bliver virkelighed!

“Men! Du skal jo også kunne leve af det, så du skal altså ikke forære det hele væk!”

Kurt A., min kloge mand

Hvordan får jeg folk til at betale prisen for disse kurser. For de er nødt til at koste noget, og prisen skal modsvare både min indsats og deres værdi af kurset.
Hvis folk skal finde kurserne attraktive, så skal der være en faglig dybde, så de føler sig berigede. Så vidt så godt. Indholdet ville ikke være et problem.
Men det skal jo også være en god oplevelse for sanserne. Forestil dig et mørkt, rodet klasselokale, hvor en håndværker borer huller inde i nabolokalet… I et online kursus har jeg kun syn- og høresansen i spil. Så det skal være pænt og let overskueligt. Lyd og videooptagelser skal være iorden. I denne fase legede jeg med forskellige medier, kamera, mikrofoner, podcast, video, Facebook, hjemmeside. Mange forsøg blev prøvet af, evalueret, godkendt eller kasseret, rettet til.

Giv dig tid og lov til at lege!

Perioden hvor du udtænker er en lege fase. Du skal genfinde din barnlige nysgerrighed, give dit voksne, veluddannede jeg en pause, hvorefter du atter lader barnet spørge den voksne til råds, når ideerne skal prøves af.
God fornøjelse!